Kredieten

Kredieten komen in vele vormen en maten: je hebt kredieten op niveau van je privévermogen, maar ook op niveau van je bedrijf, en daarnaast bestaan er ook kredieten die beide domeinen aanraken. Van belang is dat je kredieten op de juiste manier gaat inzetten. Want die verschillende mogelijkheden aan kredieten, gaan ook gepaard met valkuilen, en daar kunnen we jou bij House of Finance in ondersteunen.

Father and son playing

Waarom zijn kredieten voor mij als ondernemer interessant?

Er hangt vaak nog een zeker taboe rond kredieten, en het “spel” van kredieten wordt door veel ondernemers nog misbegrepen. De dag van vandaag zien we dat veel ondernemers niet gebruik maken van de huidige gunstige rentevoeten, en eigen middelen gaan gebruiken om hun zaken te financieren terwijl echter ook perfect hadden kunnen lenen. Je eigen liquide middelen ter beschikking te houden, biedt namelijk altijd verdere mogelijkheden, dus we nemen jou graag onder de arm om te bekijken wanneer het interessant is om kredieten af te sluiten of om je eigen vermogen in te zetten.

Waar liggen de valkuilen bij het afsluiten van kredieten?

Een krediet is in essentie slechts een middel om een bezit te verwerven. Vaak zie je bij het afsluiten van een krediet enkel de cash out, het geld dat maandelijks van je rekening gaat. Tegelijkertijd staat daar in de meeste gevallen ook een activum tegenover: iets dat z’n waarde behoudt, of zelfs in waarde toeneemt. Onthoud dus altijd dat een krediet nooit op zichzelf staat, er staat steeds iets tegenover. Wij schijnen graag het licht op voor welke activa het interessant is om kredieten af te sluiten.

Een tweede valkuil waar House of Finance je graag in bijstaat wat betreft kredieten, is het creëren van een logisch verhaal om je krediet afgesloten te krijgen bij je bank. Als ondernemer heb je ongetwijfeld goede ideeën in je hoofd, maar ’t is ook kwestie van die ideeën om te zetten in een logisch verhaal. Een goed onderbouwd verhaal waarbij je de nodige informatie verschaft aan de bank, zal ervoor zorgen dat je je kredieten afgesloten krijgt, en dat biedt dan weer mogelijkheden om verder aan vermogensopbouw te gaan doen

Klaar om u zorgeloos te focussen op uw expertise?

Contacteer ons