Overnames & waarderingen

Overnames en waarderingen spelen een niet te onderschatten rol in je vermogensopbouw. Vermogen wordt namelijk vaak gecreëerd of ten gelde gemaakt op het moment dat er een overname is van je bedrijf. Waarom is dit zo interessant? Omdat hier vaak iets grotere bedragen op tafel worden gelegd door potentiële overnemers, en omdat er nog steeds geen meerwaardebelasting is op aandelen die in privé naam gehouden worden.

Father and son playing

Waarderingen: een belangrijke pijler om je in te laten bijstaan

Welke waarderingsmethode is van toepassing op jouw bedrijf in jouw industrie op dat specifiek moment, in die concrete marktcontext? Dat zijn alvast enkele deelvragen waar wij mee aan de slag gaan met onze Financial Mentoring cliënten op het moment dat zij die significante vermogenssprong willen gaan maken. Dé manier om je hard werken te belonen, door een mooi bedrag te krijgen voor het bedrijf waar je je al die jaren voor hebt ingezet.

Iets om over na te denken tegen dat ik op pensioen ga?

Absoluut niet! Je hoeft zeker niet tot je 67e te wachten om je bedrijf te verkopen. Er zijn mogelijkheden om je bedrijf deels te laten overnemen, waarbij je zelf verder nog actief kan blijven in het bedrijf en op die manier een groeispurt maakt. Dan wordt je hard werken al veel eerder beloond en niet pas op het moment dat je beslist om te stoppen met werken.

Klaar om u zorgeloos te focussen op uw expertise?

Contacteer ons