Vastgoed

De gemiddelde Belg wordt geboren met een serieuze baksteen in de maag. De vorige generaties hebben hun kroost opgevoegd met het idee: “zorg maar dat je snel je eigen woning aankoopt, want dat is je pensioen voor later”. Maar is dat wel zo…? Hoog tijd dat we ook vastgoed als investeringsmethode onder de loep nemen!

Father and son playing

Feit of mythe: snel vastgoed kopen is de beste investering voor later?

Een praktijkvoorbeeld: in je jonge jaren heb je vastgoed gekocht ter waarde van 100.000 euro. De dag van vandaag is ditzelfde pand 400.000 euro waard. Een gigantisch rendement behaald, horen we je denken? Dat klopt! Maar… Als de rest van het vastgoed even hard of zelfs harder mee stijgt, dan klopt die stijging verhoudingsgewijs niet, want je hebt geen rendement ten opzichte van de waarde van je vastgoed van vandaag. En daarbij: heb je al ooit je eigen woonst je huur zien uitbetalen? Wij voorlopig nog niet!

Investeringsvastgoed: wél een goede diversificatie van je portefeuille

Onze Financial Mentoring klanten stellen ons wel eens de vraag: beleggen of investeren in vastgoed, wat kunnen we het beste met onze centjes doen? In onze visie is dit geen of-verhaal, maar een en-verhaal. Vastgoed, beleggingen en andere manieren van investeren gaan hand in hand. Daar hebben we bij House of Finance intussen al heel wat expertise in opgedaan, en die delen we graag met jou.

Klaar om u zorgeloos te focussen op uw expertise?

Contacteer ons