Wat zijn Webinars?

Webinars zijn opleidingen die u online kan volgen met behulp van uw tablet of computer, deze zijn ook gekend als webcast, online seminarie of virtueel evenement. Elke maand organiseren wij Webinars voor zelfstandigen en bedrijfsleiders in Vlaanderen.

Roberto Musardo die tijdens Webinars uitleg geeft over financiële topics.

Voorgaande Webinars herbekijken?

Herbekijk onze Webinars over vaak voorkomende of bijzondere vraagstukken.

Ruben Vermeij die poseert voor het Webinar Belastingcontrole
Roberto Musardo die poseert voor het Webinar Fiscale hervormingen
Roberto Musardo die poseert voor het Webinar Bulletkrediet
7 investeringsmogelijkheden in Edelmetalen (Webinars)
Wat doe ik met 100k in de vennootschap (Webinars)
Investeren in vastgoed voor freelancers (Webinars)
10 keer fiscaal optimaliseren voor freelancers (Webinars)
Investeren in vastgoed zonder privégeld te gebruiken (Webinars)
14 manieren om meer geld uit de vennootschap te halen (Webinars)
Het belang van een vermogensplan (Webinars)
De betekenis van Webinar is een online (live) opleiding die u meestal gratis kan volgen via uw computer of laptop. Dit is ook gekend als webcast, online seminarie of virtueel evenement.

Wat is een Webinar?

Het woord "Webinar" is een combinatie van de woorden "Web" en "Seminarie". Het is een virtueel evenement dat uitsluitend kan worden bijgewoond door een online publiek. Je kan het uitleggen in 3 punten:

  1. Online opleiding
  2. Beperkt aantal deelnemers
  3. Vooraf registreren

Wat zijn de kwaliteiten van een goed Webinar?

Als deelnemer van een professioneel Webinar wilt u zeker zijn dat uw tijd goed besteed is. Dit doet u door te letten op 3 kwaliteiten:

  1. Setup (hoe ziet het eruit?)
  2. Inhoud (hoe interessant is het topic?)
  3. Spreker (hoeveel ervaring heeft de spreker?)
Webinars zijn live opleidingen die u kan volgen op uw laptop of tablet. De kwaliteiten van een goed webinar zijn: een goede setup, goede inhoud en een professionele spreker

Wat is de betekenis van Webinar?

Een Webinar is een online evenement dat wordt georganiseerd door een organisatie of bedrijf en via het internet wordt uitgezonden naar een vooraf bepaalde groep deelnemers. Webinars worden ook wel webcast, online evenement of web seminarie genoemd.

Met behulp van online Webinars kan een organisatie of bedrijf een live opleiding organiseren waarbij deelnemers niet fysiek aanwezig moeten zijn.

Webinars hebben zowel audio- als visuele componenten. Het beeld dat u te zien krijgt wordt gedeeld via een webconferentie tool en dat beeld kan u als deelnemer bekijken vanuit uw internetbrowser. De laatste jaren zijn ook interactieve componenten zoals quizzen en polls aan een opmars bezig.

Hoe kan ik een online Webinar volgen?

Een online Webinar volgen is makkelijk als u weet welke stappen u moet ondernemen. Eerst moet u u natuurlijk registreren.. Ga dus op zoek naar een formulier op de detailpagina van het Webinar waar u uw naam, emailadres en andere gegevens in kan vullen.

Na het invullen van het formulier zal u meestal een e-mail krijgen met een link naar de startpagina. Klik in deze e-mail op de knop of link om naar het gratis Webinar te gaan. Hebt u geen e-mail ontvangen? Kijk dan zeker ook in uw spamfolder of prullenbak voor het geval dat uw e-mail cliënt deze per vergissing hierin heeft geplaatst.

Indien u u hebt geregistreerd voor een live evenement zal u vervolgens moeten wachten tot het startmoment. Zet het startmoment in uw agenda zodat u het online Webinar zeker kan volgen.

Wat kan ik verwachten van Webinars van House of Finance?

Onze Webinars gaan altijd over één specifiek topic en worden geleid door één of meerdere sprekers. Als deelnemer kan u belangrijke informatie opdoen, nieuwe innovaties ontdekken en inzichten krijgen waar u normaal gezien geld voor moet betalen. Bij House of Finance zetten we in op de financiële en fiscale vraagstukken waar Vlaamse managers, ondernemers en bedrijfsleiders mee zitten: beleggingen, vastgoed, fiscale optimalisaties, economische realiteiten en meer.

Hoelang duurt een Webinar gemiddeld?

Een online Webinar duurt gemiddeld tussen de 45 minuten en 75 minuten. Dit is afhankelijk van het topic dat besproken wordt, het aantal sprekers, het aantal deelnemers en of deze deelnemers de mogelijkheid hebben om vragen te stellen aan de sprekers.

Wie is de spreker bij jullie Webinars?

Onze hoofdspreker is Roberto Musardo, managing partner bij House of Finance en bij Columbus Group. Roberto is een ondernemer en mentor en heeft meer dan 14 jaar ervaring in het adviseren, coachen en begeleiden van Vlaamse managers en bedrijfsleiders. Als erkend financieel architect wilt hij het onbekend en onbenut potentieel zichtbaar maken en zijn cliënten helpen om het maximale rendement uit hun vermogen te halen.
Ook nodigen we op frequente basis gastsprekers uit die onze Webinars net dat tikkeltje interessanter maken.

Hoe kan ik zelf een gratis Webinar organiseren?

Zelf een gratis Webinar organiseren is de laatste jaren makkelijk geworden. Eerst en vooral moet u beslissen welke software u gaat gebruiken. De meest gebruikte software voor Webinars te organiseren vindt u terug in de volgende lijst:

1. WebinarGeek
2. Livestorm
3. GotoWebinar
4. Demio

Vervolgens moet u een betalend abonnement nemen en de aanwijzingen volgen die er op de Website staan. De meeste webconferentie tools zijn makkelijk te gebruiken en op minder dan 10 minuten hebt u uw eerste Webinar georganiseerd.

10 vragen die u moet stellen bij het organiseren van uw eerste online Webinar

  1. Hoe gaan we deelnemers vinden om het gratis Webinar te volgen?
  2. Gaan we betaalde advertenties gebruiken op Social media?
  3. Wordt er een e-mail verzonden naar de klantenlijsten?
  4. Moeten deelnemers zich registreren op een pagina van de Webinar software of kunnen we beter zelf een landingspagina bouwen?
  5. Hoeveel deelnemers willen we precies?
  6. Wie is de "perfecte" deelnemer voor onze onderneming/organisatie?
  7. Hoelang zal het online Webinar duren?
  8. Geven we deelnemers de mogelijkheid om vragen te stellen?
  9. Voor welke spreker/sprekers gaan we kiezen?
  10. Welke interactieve elementen willen we implementeren?(Quiz, poll, CTA)

De geschiedenis van Webinars

De geschiedenis van Webinars is terug te leiden naar de ontwikkeling en verspreiding van webconferentie technologieën. De technologie voor het organiseren van Webinars en livestreams kwam voor het eerst op in de jaren negentig als zakelijke tool om business evenementen te organiseren.

In 1993 gaf de rockband “Severe Tire Damage” de eerste entertainment livestream van een rockconcert met behulp van een voorloper van de huidige webconferentie technologieën.

Vraag een kennismakingsgesprek aan

Interesse in onze diensten voor ondernemers en bedrijfsleiders? Vraag vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan en krijg direct inzichten in jouw financiële mogelijkheden.

Neem contact op