Executive coaching

Executive coaching zorgt ervoor dat je een betere leider zal zijn, beter met mensen rondom je kan omgaan en makkelijker je prioriteiten kan stellen, waardoor je makkelijke en moeilijke beslissingen van mekaar kan scheiden en ze met daadkracht kan nemen. In één zin omschreven: we zorgen ervoor dat je meesterschap krijgt over het leven.

Executive coaching promo foto waar een zakenman met een suit opstaat die zijn handen over elkaar houdt. Onderaan een

De betekenis achter Executive coaching

De betekenis van executive coaching is het ondersteunen van ondernemers, zaakvoerders en profielen met managementfuncties om zo de interne prestaties te verbeteren en de werkrelaties te vergemakkelijken. Het is een langdurig traject waarbij je op een bewuste manier naar je eigen gedrag leert kijken.

Wat is het doel van executive coaching?

  • Het op scherp stellen van je leiderschapskwaliteiten.
  • De relaties met je personeel en je klanten verbeteren.
  • Executive skills ontwikkelen die nodig zijn om de top te bereiken.

Welke executive skills zal ik leren?

  • Strategisch denken: Een visie ontwikkelen die synchroon loopt met waar je wilt staan over x aantal jaar.
  • Plannen en presteren: Plannen hoe je deze visie zal bereiken en met welke uitdagingen je zal worden geconfronteerd. En leren presteren om net die uitdagingen te voorkomen.
  • Personeelsbeheer: Het vinden van de juiste mensen en deze ook kunnen motiveren om zich 100% in te zetten.
  • Veranderingsmanagement: Het herkennen, reageren op en managen van de veranderingen die in je visie - of de visie van het bedrijf - zullen plaatsvinden.
  • Overtuigingskracht en invloed: Het stimuleren van je werknemers door taken en verwachtingen op een doordachte manier over te brengen.
  • Communicatie: Interne en externe communicatie technieken om de werkrelaties te verbeteren.
  • Leiderschapsvaardigheden: De vaardigheden ontwikkelen die van jou een topmanager zullen maken.

Coaching op vlak van communicatie

Communicatie – niet alleen met anderen, maar ook in de eerste plaats met jezelf – is een belangrijk thema dat aan bod komt tijdens onze coaching sessies.

We gaan samen patronen detecteren die je je eigen gemaakt hebt doorheen de loop van je leven, en proberen die patronen onder controle te krijgen.

Vervolgens gidsen we je naar hoe je bepaalde uitdagingen – privé of op bedrijfsniveau - het hoofd kan bieden die ander gedrag, of andere patronen, vereisen.

Wat mag je verwachten van executive coaching bij House of Finance?

Om te beginnen mag je verwachten dat je op een bewuste manier zult leren kijken naar je eigen gedrag, je eigen gedachten, je eigen emoties.

Zo zal je de situaties die zich voordoen gemakkelijker kunnen interpreteren en zal je op een betere manier kunnen interageren met de realiteit zoals je die zelf observeert.

Klinkt filosofisch? We brengen deze inzichten op een heldere, bruikbare manier over op onze Financial Mentoring cliënten, opdat je het ook kan inzetten in de context van je bedrijf, in contact met personeel, klanten, leveranciers enzovoort.

Samen naar punt B

Punt B: het punt in de toekomst waar we naartoe werken. Ook het punt waar ons vermogensplan aan gekoppeld is, en dat je als bedrijfsleider zal willen waarmaken.
Wij als coach zullen jou – in tegenstelling tot een consultant die het werk voor jou gaat doen – door middel van de juiste vragen te stellen tot nieuwe inzichten brengen.

Door die vragen zal je in contact komen met delen van jezelf die je niet kende, zal er onbekend en onbenut potentieel worden blootgelegd.

Bottom line: je zal de mogelijkheid zien om een toekomst te creëren die je dag ervoor nog niet mogelijk achtte.

Vaardigheden ontwikkelen die werken als de lijm binnen je vermogensopbouw

Als je wil dat je organisatie zich ontwikkelt, zal jij je als leider binnen die organisatie, ook moeten blijven ontwikkelen.

Je organisatie is eigenlijk altijd een afspiegeling van jouw leiderschap, en bijgevolg is de kwaliteit én de rentabiliteit van je onderneming recht evenredig met de kracht van jouw leiding en het hele leidinggevende team.

De waardering van je bedrijf staat gelijk aan je power als ondernemer, en daar werken we graag samen aan tijdens ons coaching traject.

Compound interest

Een laatste belangrijke pijler waar we op inzetten: compound interest.

Als je erin slaagt om elke dag in alles slechts een halve procent beter te worden, dan is het cumulatieve effect van je eigen ontwikkeling exponentieel.

De eerste stap die je daarin moet nemen, is tegen jezelf zeggen: “vanaf nu is mijn persoonlijke ontwikkeling een prioriteit."

Vraag een kennismakingsgesprek aan

Interesse in onze diensten voor ondernemers en bedrijfsleiders? Vraag vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan en krijg direct inzichten in jouw financiële mogelijkheden.

Neem contact op