Freelancing Power

De top 15 beste freelance jobs in België

Mar 11, 2024
Roberto Musardo
Managing Partner
Twee freelancers die een artikel aan het schrijven zijn over de beste freelance jobs in België

Bent u op zoek naar een manier om geld te verdienen vanuit uw eigen woonkamer? Of bent u gewoon op zoek naar meer flexibiliteit en vrijheid in uw carrière? Lees dan zeker dit artikel over de beste freelance jobs in België! We kijken niet enkel naar de best betaalde freelance jobs, maar ook naar welke freelancers er momenteel het meest gezocht wordt. Wat de voordelen zijn van het werken als freelancer en welke jobmogelijkheden u hebt, ontdekt u hier.

—--------------------------------

Inhoudsopgave

 1. Wat zijn de best betaalde freelance jobs?
 2. Top 15 best freelance jobs in België
 3. Waarom freelancen aantrekkelijk is voor bedrijven
 4. Wat moet u weten voordat u begint met freelancen?
 5. Naar welke freelance jobs wordt er het meest gezocht?
 6. Stappenplan starten als freelancer
 7. 3 tips om de best betaalde freelancer van België te worden

—--------------------------------

Wat zijn de best betaalde freelance jobs?

Veel mensen dromen ervan om een ​​vrije freelancer te zijn en hun eigen uren te maken. Het is echter niet zo eenvoudig als het klinkt. Er is hard werk en doorzettingsvermogen vereist om succesvol te zijn in elke freelance job. Sommige banen betalen beter dan andere, dus als u op zoek bent naar de beste freelance jobs, moet u weten wat uw opties zijn.

De best betaalde freelancing jobs zijn ontwikkelaars, consultants en managers. Zij hebben de kennis en expertise om andere freelancers aan te sturen en naar oplossingen te zoeken.

Het verschil tussen een consultant en een freelancer bespraken we eerder al in ons vakartikel freelancer vs consultant.

De top 15 beste freelance jobs in België

Job Gemiddeld uurloon
Virtuele assistent €30
Administratie €35
Grafisch ontwerper €40
Social media marketeer €45
Fotograaf €45
Freelance copywriter/ vertaler €50
Marketeer €50
Videoproducer €55
Boekhouder €55
Social media manager €60
Marketing manager €60
Web-ontwikkelaar €65
App-ontwikkelaar €75
Cloud-computing specialist €80
Freelance consultant €85 - €350

Waarom freelancen aantrekkelijk is voor bedrijven

Bedrijven hebben steeds meer behoefte aan flexibele werknemers die snel kunnen inspringen op projectbasis. Freelancers zijn hier perfect voor, omdat ze vaak al ervaring hebben in het bedrijfsleven en een netwerk hebben opgebouwd waarmee ze snel aan de slag kunnen. Daarnaast zijn freelancers vaak goedkoper dan reguliere werknemers, omdat ze geen vaste overheadkosten hebben.

Wat moet u weten voordat u begint met freelancen?

Voor u begint met freelancen, is het belangrijk om een aantal dingen in gedachten te houden. Hieronder vindt u een aantal dingen die u moet weten voordat u begint met freelancen:

 1. Weet wat u waard bent
  Veel freelancers onderschatten hun eigen waarde en vragen te weinig geld voor hun werk. Zorg ervoor dat u uzelf niet laat uitbuiten door te weten wat u waard bent en vraag altijd meer dan wat u denkt dat u kunt krijgen. 
 2. Wees professioneel
  Hoewel freelancen vaak informeel kan zijn, moet u er toch professioneel bij blijven. Dit betekent dat u op tijd moet leveren, goed communiceert met uw opdrachtgever en ervoor zorgt dat er geen fouten in uw werk zitten.
 3. Promoot uzelf
  Als freelancer moet u actief bezig zijn met het promoten van uzelf en uw werk. Dit kan online via Social Media of persoonlijk door mond-op-mondreclame. Hoe meer bedrijven uw diensten willen, hoe meer u per uur kunt vragen.

Naar welke freelance jobs wordt er het meest gezocht?

Wanneer we een crawling tool gebruiken om Belgische zoekopdrachten in Google te analyseren, kunnen we achterhalen naar welke freelance jobs er het meest gezocht wordt. We kunnen niet enkel zien welke woorden bedrijven gebruiken in hun zoektocht naar de juiste freelancer, we kunnen zelfs zien hoeveel zoekopdrachten er maandelijks zijn.

Zoekresultaten van SEO-tool Ahrefs rond het topic "freelance copywriter"

De meest gezochte freelancer is de freelance copywriter, met een totaalvolume van meer dan 2.900 maandelijks zoekopdrachten.

Misschien toch eens uw copywriting skills op punt zetten?

Job Zoekopdrachten per maand
Freelance copywriter 2900
Freelance def (developer) 400
Freelance administratie 300
Freelance verpleegkundige 200
Freelance web developer 150

In de bovenstaande tabel kunt u nog 4 andere zoekopdrachten zien, samen met het aantal zoekopdrachten dat er maandelijks plaatsvindt.

Stappenplan starten als freelancer

 1. Start uw eigen bedrijf op
  Om te kunnen freelancen moet u natuurlijk eerst een bedrijf oprichten. Ga langs bij een sociaal secretariaat en zij helpen u met al uw opstartformaliteiten. In ons artikel - starten als freelancer - gaan we dieper in op de mogelijkheden en kwaliteiten die u als freelance werker moet hebben om te starten.
 2. Registreer u op een freelancer website
  Er zijn verschillende freelancing sites waar bedrijven op zoek gaan naar freelancers met bepaalde vaardigheden. Als u net begint met freelancen, is het een goed idee om u eerst op één van deze sites te registreren en wat tijd te investeren in het vinden van de juiste opdrachtgevers en projecten. Op die manier kunt u snel wat werk in uw portfolio zetten.
 3. Zoek naar relevante vacatures
  Er zijn ook tal van websites waar bedrijven vacatures voor freelancers plaatsen. Dit kunnen bedrijfswebsites, vakbladen en vacaturesites zijn. Neem de tijd om de juiste websites te zoeken en bekijk de opdrachten die ze vermelden.
 4. Maak contact met opdrachtgevers
  Als u eenmaal weet welke bedrijven uw interesse hebben, dan is het tijd om contact te maken. Probeer hun interesse te wekken door eerst wat informatie over uzelf te delen en daarna uw portfolio aan hen te laten zien. Als ze geïnteresseerd zijn in uw werk, dan kunt u een potentiële opdrachtgever hebben gevonden.
 5. Blijf uw competenties ontwikkelen
  Het is belangrijk om uw vaardigheden en kennis te verbeteren als u freelance werk doet. Zorg ervoor dat u altijd up-to-date bent met de laatste technologie, trends en tools. Als u goed bent voorbereid, zult u betere kansen hebben om interessante betaalde freelance opdrachten te vinden.

3 tips om de best betaalde freelancer van België te worden

 1. Kies de juiste ondernemingsvorm
  Het kiezen van de juiste ondernemingsvorm voor uw freelance business is van hoofdbelang. Als eenmanszaak betaalt u meer dan 60% van uw inkomen aan de overheid. Wanneer u echter gebruik maakt van een vennootschap en van de 13 fiscale optimalisaties die mogelijk zijn voor de vennootschap, komt u aan een belastingpercentage van minder dan 35%.

  De best betaalde freelancer worden start met het optimaliseren van uw bedrijf. Bent u op zoek naar een financiële partij die u helpt met zo min mogelijk belastingen betalen? Dan bent u bij House of Finance aan het goede adres. Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan en ontdek welke meerwaarde wij in uw vermogensopbouw kunnen betekenen.
 2. Zorg voor een ongelofelijk goed portfolio
  Het maken van een goed portfolio is erg belangrijk als u een freelancer bent. Een portfolio laat zien wat u kunt en wat u al hebt gedaan. U kunt hiermee laten zien aan mogelijke klanten dat u de juiste persoon bent om hun project af te ronden. Vergeet niet om regelmatig bij te werken en zo uw beste werk naar voren te laten komen. Hoe grootser en beter uw voorgaande opdrachten, hoe meer u per uur kunt vragen.
 3. Blijf op de hoogte van trends en technologie
  Als freelancer moet u altijd geïnformeerd blijven over de trends en technologie in uw branche. Zo kunt u up-to-date blijven met de markt waarin u actief bent. Dit helpt bij het vinden van interessante opdrachten, maar ook bij het uitvoeren van die opdrachten. Hoe meer skills en competenties u hebt, hoe meer u per uur kunt vragen.

Kosteloos Webinar voor Bedrijfsleiders

Privé vastgoed kopen en betalen met
de vennootschap

Inschrijven voor dit Webinar
Vraag een kennismakingsgesprek aan

Interesse in onze diensten voor ondernemers en bedrijfsleiders? Vraag vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan en krijg direct inzichten in jouw financiële mogelijkheden.

Neem contact op